Vill du veta sanningen?

Juni 18

Vill du veta sanningen?

Det är väldigt enkelt att kolla om Jesus är den som han säger sig vara. Han säger Jag Är Vägen, Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Han säger alltså att om du vill komma till Gud, lära känna honom, så är han enda vägen till Gud. Mohammed kan inte hjälpa dig. Att be till Gud räcker inte. Att ha hjärta för fattiga och skicka hjälp till dem, det är bra, men det är inte vägen till Gud. Gud vill att du ska bli frälst. Därför sände Gud sin son Jesus. Det gör mig så ont att massor av människor tror att om nu Gud finns kan han ju inte begära mer av mig än att jag gör så gott jag kan. Jag försöker vara god och ber till Gud ibland. Kanske är du ännu mer angelägen än så. Du går ofta till kyrkan och ber varje dag och försöker verkligen vara en god människa. Ändå når du inte fram till Gud. Varför är det så? Jo, därför att Jesus är enda vägen till Gud. Han är Sanningen och sanningen är att du måste bli frälst för att kunna komma till Gud och Jesus är den ende som kan frälsa dig. Jesus är den ende som kan förlåta dig dina synder. Han tog dina synder på sig när han dog på korset och på tredje dagen uppväckte Gud honom från de döda. Apg 4:12 ”Hos ingen annan finns frälsningen, och under himlen finns inget annat namn som människor fått genom vilket vi blir frälsta.”

Joh 16:23 ”Amen, amen säger jag er: Vad ni ber Fadern om i mitt namn, det skall han ge er. Hittills har ni inte bett om något i mitt namn. Be och ni skall få, för att er glädje skall vara fullkomlig.”

Be och ni ska få. Vilket enkelt sätt att kolla om Jesus är den han säger sig vara. Om du blivit berörd av det jag skriver så be den här bönen, men läs igenom den först så att det blir en ärlig hjärtebön.

Jesus, jag tror att du är Guds son. Jag tror att du tog straffet för mina synder. Tack för att du förlåter mig just nu. Jag vill att från och med idag ska du vara både min Frälsare och min Herre. Amen.

Nu har du kommit till Fadern. Din synd som stod i vägen mellan dig och Gud är förlåten och utplånad. Du är ett Guds barn. Du är frälst och har frid med Gud. Nu vet du att Jesus är den han säger sig vara.

Per Westerberg                                                   per@forsamlingenordet.se