Vad händer när man dör?

Juli- 20

När du dör slutar din kropp att fungera, begravs o multnar. Men du fortsätter att existera. Din själ, din ande, din personlighet finns kvar.

Vad säger Guds ord? När Jesus hängde på korset, hängde två rövare på var sin sida om honom. Den ene sa: ”Jesus, tänk på mig, när du kommer till ditt rike.”  Jesus svarade: ”Amen säger jag dig: I dag skall du vara med mig i paradiset.” Han trodde på Jesus och fick evigt liv. Den som tror på Jesus blir inte dömd, för Jesus tog straffet när han dog på korset. Den andre kom till helvetet för att han inte i tro tog emot Jesus, som är enda möjligheten för dig och mig att få komma till paradiset som är en förgård till himlen. I stället kom han till dödsrikets avdelning som kallas pinorummet, som är förgård till helvetet. Den som inte tror på Jesus är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. Den slutliga domen. Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem. Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna. Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar. Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden. Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden hade försvunnit, och havet fanns inte mer. Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud, som är smyckad för sin brudgum. Och jag hörde en stark röst från tronen säga: ”Se, nu står Guds tabernakel bland människorna, och han skall bo hos dem och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem. Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta. ”Han som satt på tronen sade: ”Se, jag gör allting nytt. Upp 20:11-15, Upp 21:1-5

Om människor fruktade lika mycket för att de är på väg till helvetet, som de fruktar för coronaviruset, så skulle fler människor komma till Jesus.

Per Westerberg   per@forsamlingenordet.se

www.forsamlingenordet.se