Till dig som tror på Gud

Mars-20

I vårt land finns det många som tror på Gud. Om du är en av dem så påverkar det hela ditt liv på alla områden. Du ber ofta till Gud och ger pengar till olika hjälporganisationer och lever ett gudfruktigt liv. Gud ser dig och dina böner har han hört. Det är väldigt likt en berättelse i Apg kap 10-11 där du kan läsa om Cornelius och om hur han blev frälst. Han var en from man. Han bad till Gud varje dag och gav generöst med gåvor till dem som behövde hjälp. Han var officer i den romerska armén och hade 600 man under sig. En ängel kom till honom och sa: ”Dina böner och dina gåvor har stigit upp till Gud, som ett offer han kommer ihåg.” Ängeln sa att han skulle skicka efter Petrus och han ska tala till dig, och genom de orden ska du bli frälst. Gud hade hört hans böner och sett hans goda hjärta, men det räckte inte för att få komma till himlen. Därför sände Gud en ängel till honom för att Petrus skulle berätta om hur man blir frälst. Det är detta som ligger på mitt hjärta. Jag har mött så många fina och härliga människor som tror på Gud, men som saknar vissheten att de är på väg till himlen. Kanske du är en av dem? Det är så viktigt att du blir frälst. Det kanske inte kommer en ängel till dig, men det var inte ängeln som predikade för Cornelius utan Petrus. Nu predikar jag för dig. Hur blir man frälst? Det räcker inte att man är barndöpt och konfirmerad. Jag vet att många inom Svenska kyrkan har frälsningsvisshet även om man sällan talat om att du måste bli frälst, men det är många fler som inte har visshet att de är på väg till himlen. De hoppas det, men är inte säkra. Så här ska du göra om du vill bli frälst. Du kan be så här: ”Jesus jag kommer nu. Jag vill omvända mig. Jag vill bli frälst. Jag vill att du ska bli HERRE i mitt liv. Förlåt mig mina synder. Jag tror att du är Guds Son och tog straffet för mina synder när du dog på korset. Jag tror att du uppstod på 3:e dagen från de döda. Jag tar emot frälsningens gåva. Tack Jesus att jag nu är frälst. Amen.” Har du bett den bönen från ditt hjärta så är du frälst. Ta kontakt med någon kristen som du har förtroende för och berätta att du har blivit frälst. Genom hjärtats tro och munnens bekännelse blir du frälst, säger Guds ord. Då får du frälsningsvisshet.

Per Westerberg

per@forsamlingenordet.se