Jesus uppstod från de döda

April -21

Jesus uppstod från de döda

Jesus, Guds Son, dog på korset och på tredje dagen uppstod han från de döda.

Detta är huvudbudskapet i kristendomen. Om detta inte är sant så faller hela tanken på att Jesus är enda vägen till Gud. Då kan du och jag inte få förlåtelse för våra synder. Och talet om en himmel är bara ett påhitt för att trösta oss i allt elände som finns i vår värld. Så sanningen att Jesus är uppstånden från de döda är avgörande för oss allesammans. Hur kan vi veta om detta är sant?

Bibeln berättar: Kvinnorna gick in i graven och såg en ung man i lång vit dräkt sitta där till höger, och de blev förskräckta. Men han sade till dem: ”Var inte förskräckta. Ni söker efter Jesus från Nasaret, han som blev korsfäst. Han har uppstått, han är inte här. Se, här är platsen där han blev lagd. Mark 16:5-6

Det finns fyra sätt för dig att få reda på om det är sant.

  1. Du måste vilja veta sanningen.

Om du inte vill tro att Jesus är Guds Son som uppstod från de döda kan varken jag eller någon annan hjälpa dig.

  • Gamla Testamentets trovärdighet.

Det var färdigskrivet långt före Jesu födelse. I GT finns det över 300 profetior om den kommande Frälsaren. Här är några exempel. Jag kan visa dig många fler. A, Han skulle födas av en jungfru. Alltså av en kvinna som är oskuld skulle bli med barn utan att ha haft någon man. B,Han var genomborrad för våra överträdelsers skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. C, De delar mina kläder mellan sig och kastar lott om min klädnad.

  • Andens vittnesbörd.

När du säger ja till Jesus och tror att Han är Guds Son som tog straffet för dina synder, då får du frid. Anden själv vittnar med din ande att du är Guds barn.

  • Miljontals människors vittnesbörd.

I din närhet, runt om i Sverige och runt om i världen kan du finna massor av människor som kan dela sitt personliga vittnesbörd att de blivit frälsta, helade och befriade genom sin tro på Jesus.

Per Westerberg per@forsamlingenordet.se