Alla vet att Gud finns

Maj -21

Alla vet att Gud finns

Även du som är ateist. Bibeln säger: ”Gud har lagt evigheten i människornas hjärtan. Ändå kan de inte förstå Guds verk från början till slut.” Hur mycket du än försöker trycka ner sanningen att Gud finns, kommer den förr eller senare att visa sig. Gud är angelägen att du ska lära känna honom, även om du kallar dig ateist. Men han är lika angelägen att du som tror på Gud ska lära känna honom. Det räcker inte att tro att Gud finns för att lära känna honom. Det finns bara ett sätt att lära känna Gud och det är att du blir frälst. Jesus är enda vägen till Gud. Jesus säger: ”Jag är Vägen, Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” Och det är så enkelt! Gud har sänt sin helige Ande över hela jorden. När du är ärlig och menar allvar med att du vill lära känna Gud, då kommer den helige Ande att beröra ditt hjärta och plötsligt vet du att Jesus är enda svaret. Du vet att han är vägen, sanningen och livet. Be då den här bönen: ”Jesus jag kommer till dig just nu. Jag tror att du är Guds son. Jag tror att du dog på korset. Jag tror att du där tog straffet för mina synder. Jag tror att Gud uppväckte dig på tredje dagen från de döda. Förlåt mig Jesus. Idag vill jag omvända mig och följa dig resten av livet. Jag vill att du ska vara min Frälsare och Herre. Tack Jesus att jag nu är ren. Tack Jesus att jag är förlåten. Tack Jesus att jag nu är frälst. Tack Jesus att jag nu är ett Guds barn.” Nu har du lärt känna Gud. Han är din far, på riktigt. Han älskar dig och svarar dig på dina böner, när du ber dem i Jesu namn. Den helige Ande kommer att fortsätta att tala till dig och du har en viktig plats i Guds rike. Nu vet du att du inte går evigt förlorad utan kommer till himlen när livet är slut. Berätta för andra om ditt möte med Jesus och hur han har förvandlat ditt liv och sök dig till en församling som predikar Guds ord.

Per Westerberg   per@forsamlingenordet.se

www.forsamlingenordet.se