Himmel eller helvete

Juli -21

Himmel eller helvete

När jag var fyra år började jag gå i söndagsskolan. Min söndagsskolfröken hade flanellografbilder som hon satte upp på en tavla. Där visade hon att det finns två vägar här i livet, en bred väg som leder till fördärvet och en smal väg som leder till livet. Och så berättade hon vad Jesus har sagt om hur viktigt det är att välja den smala vägen.               

 Jesus sa: Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. 14 Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den. Matt 7:13                

 Det här bibelordet är det som har påverkat mig hela livet även om det dröjde tills jag var 22 år innan jag tog det på allvar. Och det är på allvar för oss allesammans. Det finns en himmel, och Guds vilja är att alla människor ska bli frälsta och få komma till himlen när livet här på jorden är slut. Men det finns också ett helvete för dem som inte tar emot frälsningens gåva. Gud sände Jesus för att frälsa dig och mig.

Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. 

Ser du vad det står! Den som tror på Jesus blir inte dömd. Därför är det så viktigt att du väljer att gå den smala vägen. Sluta gå på den breda vägen, omvänd dig och bestäm dig för att bli frälst och följa Jesus. Du behöver bli frälst, helst idag. Morgondagen har du inte sett. Vill du ha samtal? Du kan kontakta mig.

Per Westerberg   per@forsamlingenordet.se

www.forsamlingenordet.se