Världshistoriens största och viktigaste händelse

April -18

Världshistoriens största och viktigaste händelse

Att Jesus dog på korset och att Gud uppväckte honom från de döda på tredje dagen är världshistoriens största och vikigaste händelse. Vi människorna var dömda till en evig förtappelse därför att vi alla var syndare, och syndare passar inte i himlen. Synd smittar och skulle snart förstöra himlen. Det var därför Satan kastades ut från himlen.

Men Gud hade en lösning. Han vill ingen syndares död. Så här står det i Johannes 3:16-18 ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.”

Såg du vad det stod? Gud vill inte att du ska gå förlorad. Gud vill att du ska bli frälst. Gud vill att du omvänder dig och tror på Jesus. Gud vill att du bestämmer dig för att gå den smala vägen som leder till himlen i stället för att gå den breda vägen som leder till fördärvet.

Det behövs ett medvetet beslut från din sida, där du vänder dig till Jesus, ber om förlåtelse, tror på att det Han gjorde på korset har utplånat din synd. Du tar emot frälsningens gåva av bara nåd.

När du har tagit emot detta i ditt hjärta, då har du blivit frälst. Du är fullkomligt förlåten, du är en ny skapelse, du är född på nytt, du är ett Guds barn, du är renad i Jesu blod, du får frälsningsvisshet och passar i himlen den dag ditt liv här på jorden är slut. Då har du förstått vad påsken betyder.

När jag förstod vad påsken betydde förvandlades mitt liv fullständigt. Sen dess har jag alltid velat berätta vem Jesus är och att Han är enda vägen till Gud. När du har förstått påskens budskap, vill du också berätta.

 

Per Westerberg

per@forsamlingenordet.se