Var och en blir salig på sin tro

Juli-19

Var och en blir salig på sin tro

Det tycker jag låter väldigt bra. Vi lever ju i ett fritt land. Vi kan rösta på vilket parti vi vill och vi kan tro på vad vi vill. Då blir det inget bråk om vilken religion som har rätt. Var och en blir salig på sin tro. Så härligt! Du får tro vad du vill och jag får tro vad jag vill. Det är bara ett problem. Då finns det ingenting som är sant. Alltihop är påhittat för att vi ska må bra just nu. Men nu är det inte så. Det finns en sanning. Sanningen är att det finns en himmel och det finns ett helvete. Om du vill komma till himlen måste du bli frälst. Därför måste du veta hur man blir frälst. 1. Du är en syndare, för ”Alla har syndat och saknar härligheten från Gud.” Gud vill att du ska förstå konsekvensen av din synd, för ”Syndens lön är döden. Du är på väg till helvetet. 2. Gud har en frälsningsplan för dig som gör dig fullkomligt rättfärdig. Du blir inte rättfärdig genom att försöka följa 10 Guds bud. Du blir inte rättfärdig genom dina goda gärningar. Du blir inte rättfärdig för att du är barndöpt och konfirmerad. Du blir rättfärdig när du tror att Jesus tog straffet för dina synder när han dog på korset och att Gud uppväckte honom på tredje dagen. 3. När du har förstått det du nu har läst, kommer nästa avgörande steg där du säger ”Jag vill omvända mig från det jag vet är fel.” Så många det är som sagt att de vill bli frälsta, men fortsatt att leva som förut. Det funkar inte. 4. Säg till Jesus: ”Jag vill bli frälst. Jag tror att du förlåter mig alla mina synder och att du gör mig fullkomligt rättfärdig. Jag tar emot dig nu. Nu är jag ett Guds barn.” 5. När du har blivit frälst har du blivit född på nytt och då ska du låta döpa dig. Då begraver du den gamla människan och uppstår med Jesus som Herre i ditt liv. Du är en ny skapelse, för om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit. Bibeln säger att de som kommit till tro lät döpa sig. Barndopet är en villolära som kejsare Konstantin införde på 300-talet e. Kr. En baby som är på väg att dö låter man nöddöpa för att det ska få komma till himlen. Vid ett barndop säger man att genom dopet föds barnet till nytt liv och det befrias från mörkrets makt. Det är en villolära. Din tro på Jesus frälser dig. 6. Gå med i en församling som predikar Guds ord.

Per Westerberg   per@forsamlingenordet.se