SEX SÄLJER

Maj -19

SEX SÄLJER

När Berlinmuren föll 9 nov 1989 var den första lastbilen som korsade gränsen full med porrtidningar som delades ut gratis, och det fanns en talong man kunde fylla i om man ville prenumerera. Sex säljer. På Internets största porrsajt såg användarna 4 392 486 580 timmar under 2015. Omvandlar man de där timmarna till år blir det mer än 500 000 år.

1 Mos 1:27 Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. 28 Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden! 1 Mos 2:24 Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de ska bli ett kött.  Sexualiteten är en härlig gåva som Gud har lagt ner i människan. Det är en oerhört stark kraft som inte bara är till för att det ska bli barn, utan för att binda två människor samman på alla områden. Därför är äktenskapet ett gudomligt skydd, inte ett fängelse, där sexualiteten har sin rätta plats. Men det är tänkt att du ska vara herre över din sexdrift och inte en slav under din sexdrift. När begäret får övertaget släpper hämningarna och det leder det till hur vi har det idag i vår värld. Det är faktiskt en andlig strid mellan Gud och Satan om vilken plats sex ska ha i ditt liv. Det är Guds plan att du ska vara herre över din sexdrift och Satans plan att du ska vara slav under din sexdrift. Vi är ständigt utsatta för påverkan, genom filmer, underhållning, sociala medier, RFSL och även av myndigheter att det är naturligt att låta begäret styra. Men när sexdriften styr då lockar porr, otrohet, nya sätt att tillfredställa dina begär, prostitution, barnporr. Det är uppenbart att den gåva som sexualiteten är och som Gud har lagt ner i oss människor har Satan förvrängt. Han säger att det är naturligt att låta begäret styra.  Vi är ju fria och inte bundna av gamla lagar och regler.  Menar du att det är synd att ha sex utanför äktenskapet? Ja, det gör jag. Det gör Gud också. Tänk efter hur mycket mord, misshandel, hat, skuldkänslor och hämndbegär som otrohet skapar. Sådant elände skilsmässor har skapat för mannen, kvinnan, barnen, hela släkten, hela samhället, hela världen. Men jag älskar inte honom längre. Jag är lyckligare nu när vi är två kvinnor som älskar varandra. Och Gud är ju kärleken. Åtrå är inte kärlek. Ja, Gud älskar dig och mig vad vi än har gjort. Hur vi än har ställt till det för oss på det här området så finns det en gudomlig lösning. Den finns hos Jesus.

 Per Westerberg   per@forsamlingenordet.se                                                                             Se gudstjänster live på facebook. Sök Församlingen Ordet.