Så här tänker många människor

Juni-20

Om någon frågar dem på tu man hand, om de tror på Gud så svarar de oftast ja på den frågan. ”Jag är inte religiös men jag tror på Gud på mitt sätt.” ”När jag har haft det jobbigt har jag bett till Gud. Det har känts bra och det har hjälpt mig.” ”Jag vet att Gud är god och han vet hur jag har det.” ”Jag hoppas att jag får komma till himlen.” Tänker du på det sättet är du helt fel ute. Guds ord säger i Rom 3:23 Alla har syndat och saknar härligheten från Gud. I Guds ögon är vi döda genom våra överträdelser och synder och följer härskaren över luftens välde (= Satan), den ande som nu är verksam i olydnadens söner. Därför sände Gud Jesus för att frälsa dig och mig. Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. Du måste bli frälst för att bli levande i Guds ögon. När du förstår att Jesus dog på korset för dig och tog straffet för dina synder och att han uppstod på tredje dagen har du blivit frälst. Nu när du tror det i ditt hjärta och säger det med din mun så vet du att du har blivit frälst. Rom 10:10 Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Nu förstår du vad Paulus skriver i  Ef 2:1 ”Också er har Gud gjort levande, ni som var döda genom era överträdelser och synder. 2 Tidigare levde ni i dem på den här världens vis och följde härskaren över luftens välde, den ande som nu är verksam i olydnadens söner. 3 Bland dem var vi alla en gång, när vi följde våra syndiga begär och gjorde vad köttet och sinnet ville. Av naturen var vi vredens barn, vi liksom de andra.”

Nu är du levande, du tillhör inte längre vredens barn. Du är Guds barn, du är frälst, du är rättfärdig i Guds ögon. Jesus är med dig alla dagar och den Helige Ande vill hjälpa dig varje dag.

Per Westerberg           per@forsamlingenordet.se