Månadens eftertanke okt -23 Himmel eller helvete

Månadens Eftertanke okt -23

Himmel eller helvete

Det fantastiska budskapet är att Gud älskar oss syndare så mycket att han lät sin egen älskade son Jesus Kristus ta straffet för alla människors synder, från Adam och Eva till dig och mig idag. Jesus sa ja till att dö på korset för att sona alla människors synd och skuld. Synden måste få sitt straff. Så tänker de flesta, i dessa tider med allt grövre kriminalitet i vårt land. Problemet är att vi alla är syndare och straffet är att vi alla är på väg till helvetet. Helvetet är en verklig plats som är till för Djävulen och hans demoner och för de människor som vägrar att omvända sig och vägrar att tro på att Jesus har tagit straffet för deras synder. Det här är viktigare och allvarligare än du tror. Du tänker kanske jag tror ju på Gud, jag ber till Gud och försöker leva efter 10 Guds bud, så mig kan inte Gud skicka till helvetet. Jesus säger Jag är Vägen, Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Joh 14:6 Det finns alltså bara ett sätt att komma till himlen och det är att du omvänder dig och tror på Jesus. Det är så enkelt! Be så här: ”Jesus, jag tror på dig. Nu kommer jag till dig. Tack Jesus för att du tog straffet för mina synder. Jag tar emot frälsningen och förlåtelsen som du ger mig. Tack för att jag nu är ett Guds barn. Amen.”   

Jesus är enda möjligheten för dig och mig att få komma till himlen. Annars får vi på domens dag själva ta straffet för våra synder som är en evighet i helvetet. Per Westerberg per@forsamlingenordet.se     Facebook Per Westerberg