I riktig kärlek är inte jaget i centrum

Den 26 januari 1968 vid 11-tiden på kvällen friade jag till Britt och hon sa ja. Då gick vi ensamma ner i Missionskyrkan i Kungshamn, gick längst fram i kyrkan, böjde våra knän och tackade Gud för att vi hade fått varandra. 1 juni samma år gifte vi oss. Nu har vi varit lyckligt gifta i över 51 år. Jag kan inte sätta mig in i hur mitt liv hade blivit om hon hade sagt nej när jag friade. Det finns två anledningar till vårt lyckliga äktenskap: 1. Innan den 26 jan hade vi båda två sagt, var för sig, att Jesus skulle vara först i våra liv. I Matt 6:33 står det ”Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.” Vi ville leva 100 % för Jesus och låta honom vara Herre i våra liv. 2. Vi har fortsatt att älska Jesus och ju mer vi älskar Jesus, desto mer älskar vi varandra. Jag har gett mig till Britt och hon har gett sig till mig. I riktig kärlek är inte jaget i centrum. Du som läst det jag skrivit förut behöver förstå att det är samma princip som gäller i Guds rike. Jesus har gett hela sitt liv för dig och till dig. Den kärlek som Jesus har till dig kan aldrig fungera om inte du älskar honom tillbaka 100 %. Kom med all din synd, omvänd dig helhjärtat. Han förlåter dig och du blir frälst. Du är nu en ny skapelse i Kristus Jesus, men om du bara vill ha Jesus som din Frälsare, men inte som din Herre är dörren stängd.  Jesus säger i Matt 10:38 ”Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig. 39 Den som finner sitt liv skall mista det, och den som mister sitt liv för min skull skall finna det.” Så när du har bestämt dig för att följa Jesus och bestämt dig för att låta honom vara Herre i ditt liv så gå hela vägen. Rom 10:9 ”Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.” Det betyder att du ska berätta det utan att bry dig om vad folk ska säga. Gå till en församling som predikar allt Guds ord. Låt döpa dig, då begraver du den gamla människan och gå med i en församling. Jesus vill också döpa dig i den helige Ande så du får kraft att leva ett gudfruktigt liv och få kraft och frimodighet att berätta om Jesus var du än går fram. Läs bibeln varje dag, där talar Herren till dig. Lev 100 % för Jesus och låt honom vara Herre i ditt liv. Per Westerberg