Domens dag

Mars -21

Domens dag

När du dör och inte har blivit frälst innan du dör, då är det för sent. På domens dag kommer du att få stå tills vars för varje synd du gjort under hela ditt liv. Gud, den store och rättfärdige domaren kommer att döma dig rättvist. Gud har hela ditt liv haft andra planer för dig, men du har inte velat lyssna. Gud har i sin kärlek till dig sökt dig hela livet. Han sände sin Son Jesus Kristus och när Jesus dog på korset tog han straffet för dina synder på sig, han som var fullkomligt syndfri tog straffet i ditt ställe. På tredje dagen uppväckte Gud honom från de döda. Sen dess har det funnits en öppen väg för dig att bli förlåten när du tror Jesus. Det är inte för sent ännu. Omvänd dig idag. Be den här bönen från djupet av ditt hjärta: ”Jesus, jag tror att du dog i mitt ställe och tog straffet för alla mina synder. Förlåt mig alla mina synder och rena mig från all orättfärdighet. Jag vill inte längre gå min egen väg bort från dig. Från och med nu omvänder jag mig och jag vill alltid följa dig Jesus. Jag vill att du ska vara Herre i mitt liv. Tack att du hör min bön. Tack att jag nu är ett Guds barn.”

Om du har bett den bönen och verkligen menar det, så kommer inte du att dömas på domens dag, Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. När du nu tror på Jesus har du blivit frälst och har fått evigt liv och behöver inte oroa dig för domens dag om du håller fast vid ditt beslut att följa Jesus.

Vad händer med den som inte blir frälst? Upp 20:11 Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem. 12 Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna. 13 Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar. 14 Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden. 15 Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.

Per Westerberg   per@forsamlingenordet.se

www.forsamlingenordet.se