Är du på väg till himlen

Dec -18

Är du på väg till himlen?

”Det där snacket om himmel och helvete är inget för mig. När jag dör så är det slut”, så säger en del. Andra säger, ”Jag hoppas det. Jag försöker vara en god människa. Jag gör så gott jag kan. Mer kan inte Gud begära.” 76 % av Sveriges befolkning tror att det finns någon form av liv på andra sidan döden.

Jag vill på ett enkelt sätt berätta för dig om hur man kommer till himlen. Visste du att Gud älskar dig och har en underbar plan för ditt liv? Du kommer inte till himlen för att du är döpt och konfirmerad. Du kommer inte till himlen för att du ber eller går till kyrkan varje söndag. Du kommer inte till himlen för att du gör allt du kan för att vara en god människa. Det finns bara ett sätt, att du tror på Jesus, att han dog på korset för dig och tog straffet för dina synder, att han uppstod på tredje dagen ifrån de döda.

Bibeln säger att alla har syndat och saknar härligheten från Gud och syndens lön är döden, men Guds gåva er evigt liv.

Joh 3:16 Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.17 Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom. 18 Den som tror på honom blir inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.

Vad betyder det här? Det betyder att trots att du har syndat, så älskar Gud dig så mycket att han lät Jesus ta straffet för dina synder. Evigt liv är Guds gåva till dig men du måste medvetet ta emot den gåvan.

Du kan be den här bönen just nu. ”Herre Jesus, jag kommer till dig just nu. Jag vill omvända mig och följa dig. Tack att du förlåter alla mina synder och renar mig från all orättfärdighet. Tack att du frälser mig just nu. Tack Jesus att det finns en öppen himmel för mig när mitt liv är slut. Amen!” Nu är du frälst. Berätta för någon vad du har gjort. Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 10 Med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.

Per Westerberg

per@forsamlingenordet.se