Du ska bota sjuka Tips till lektion 32

DU ska bota sjuka. Det kan inte jag. Jag är inte tillräckligt helgad, inte andedöpt…   Ta vara på varje tillfälle som Herren öppnar för dig. Kanske en som inte är frälst som öppnar sitt hjärta för dig och talar om hur orolig han är inför ett svar från läkaren eller en kommande operation. Min erfarenhet är att det är mycket lättare att be för en ofrälst, så tveka inte.

 1. Fråga om du får be för honom eller henne.
 2. Fråga om du får be nu.
 3. Fråga om du får lägga handen på den sjuke. (Du behöver inte lägga handen på det sjuka stället, du kan lägga den på handen eller axeln.)
  Du behöver inte ha stor tro, det räcker med liten tro. Den kan förflytta berg. Att be för en sjuk är en lydnadshandling.
 4. Fråga ”Tror du att Jesus har makt att bota sjuka idag.”
 5. Bli inte högljudd.
 6. Be inte Jesus att hela. Han har redan gjort allt för 2000 år sen.
 7. Börja med att tacka Gud för hans kärlek till och omsorg för den du ber för. Tacka Jesus för att han tog straffet för våra synder och tog våra sjukdomar på sig.
 8. Tala till sjukdomen. Befall den att lämna i Jesu namn.
 9. Be inga långa böner.
 10. Aktivera den du ber för. Be den sjuke att göra något som han inte kunde förut. Hade han ont i huvudet, magen eller någon annan stans. Fråga om smärtan är borta. Om ja, ge all ära till Jesus. Om nej, be den sjuke tacka Jesus tills helandet blir verklighet. Om vet inte förrän nya prover tagits, be den sjuke tacka Jesus och fortsätta att ta sin medicin tills läkaren säger att den inte behövs.
 11. Be den sjuke komma tillbaka och berätta om sitt helande.
 12. Ta vara på tillfället och fråga om han eller hon vill ta emot Jesus i sitt hjärta. ”Du kan öppna hjärtedörren just nu. Jesus tränger sig inte på. Det finns bara ett handtag på hjärtedörren och det sitter på insidan, så det är bara du som kan öppna.”
 13. Be en enkel frälsningsbön.

Du behöver inte följa listan lagiskt, låt Anden leda dig.
Om 100 000 frälsta här i Sverige skulle göra så här och fick vara med om 2 mirakler var/år, skulle det ske 200 000 mirakler i Sverige varje år.  Hör gärna av dig.
Per Westerberg